Naujienos

2020 metais „Realco“ pardavė 264 butus, ketvirtadalį jų – pajūryje

Grįžti į naujienų sąrašą

Viena didžiausių Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros bendrovių „Realco“ praėjusiais metais daugiausia butų tradiciškai pardavė sostinėje, tačiau itin didelis pirkėjų aktyvumas buvo pastebimas ir Šventojoje. Iš viso pirkėjus surado 264 bendrovės pasiūlyti nauji butai.

Naujų butų sandėlis aptirpo

Praėjusiais metais „Realco“ baigė statybas Vilniaus gyvenamųjų namų projekte „Žvėryno panoramos“, kur per metus pardavė daugiausiai butų – 117. Iš viso šiame projekte bendrovė rinkai pasiūlė net 406 naujus butus, iš kurių šiuo metu laisvų likę vos 17.

Užbaigusi statybas ir pardavimus trečiajame projekto „Linkmenų ežerai“ etape, „Realco“ baigė ir visos gyvenvietės plėtrą. Šnipiškėse įkurtoje naujoje uždaroje daugiabučių gyvenvietėje namus rado 840 naujakurių.

Spalio mėnesį pradėti pardavinėti butai bendrovės naujai plėtojamuose kvartaluose „7 vakarai“, Pašilaičiuose, ir „Prie Vilnelės“, Markučiuose. Iki metų pabaigos juose realizuoti 57 butai.

Nors 2020-tieji Vilniaus gyvenamojo būsto rinkoje buvo banguoti, paskutinis metų ketvirtis buvo palankus rinkos dalyviams. Sostinėje pernai iš viso realizuota per 5 tūkst. naujų butų, o paklausa didėjo sparčiau už pasiūlą, kuri per praėjusius metus siekė 4,7 tūkst. naujų butų.

„Pernai po aktyvios metų pradžios dėl koronaviruso pandemijos NT rinkos padangę trumpam užtraukė tamsūs debesys – pirmojo karantino metu vyravo štilis. Dėl tvyrančio neužtikrintumo bendra būsto paklausa sostinėje sumažėjo kelis kartus – 2020 m. balandį ir gegužę ji nukrito iki žemesnio nei 100 butų per mėnesį vidurkio. Tačiau jau nuo birželio būsto pardavimų kreivė vėl šovė į viršų, o gruodį apskritai pasiekė rekordines aukštumas – praeitą mėnesį Vilniuje parduota per 700 naujų butų“, – sako „Realco“ generalinis direktorius Julius Dovidonis.

Sėkmė pajūryje

Itin pasiteisino bendrovės „Realco“ geografinė plėtra – sprendimas investuoti į projektą „Šventosios vartai“. Nors aktyvūs pardavimo procesai pradėti tik gegužę, Šventojoje, ant jūros kranto, pastatytame kvartale 2020-aisiais parduoti 64 apartamentai – kas sudaro du trečdalius būsto pasiūlos šiame objekte. J. Dovidonio teigimu, rezultatas pranoko lūkesčius dėl kelių priežasčių.

Šventosios vartai

„Pirma, kilus Covid-19 pandemijai išaugo gyventojų poreikis ieškoti antrojo – atostogų – būsto pajūryje. Antra, tiek mes, pradėję vystyti „Šventosios vartų“ projektą, tiek tokiu būstu besidomintys ar jį įsigiję naujakuriai būstą Šventojoje vertiname kaip gerą investiciją“, – aiškina „Realco“ vadovas bei pastebi, kad susidomėjimas projektu neslūgsta, priešingai – antrojo karantino metu stebimas dar didesnis aktyvumas.

Jau baigtame „Šventosios vartų“ kvartale populiariausi yra 50–60 kv. metrų ploto apartamentai, o pirkėjai pageidauja jų jau įrengtų ir paruoštų gyventi. Tenkindama tokius klientų poreikius, „Realco“ pasiūlė visiškai įrengtus būstus ne tik su baldais, bet ir su smulkiais aksesuarais – juose naujakuriai randa net dantų šepetėlius.

Plėtra sostinėje sustiprins pozicijas

Be jau pradėtų naujų projektų „Prie  Vilnelės“ ir „7 vakarai“, šiais metais Vilniaus gyvenamojo būsto segmente „Realco“ pradės įgyvendinti du naujus projektus – „Algirdo 3“ bei V. Gerulaičio ir Ozo gatvių sankirtoje esantį „GO life“. 2021-aisiais rinkai planuojama pasiūlyti daugiau nei 850 naujų vidutinės bei prestižinės klasės būstų, o bendra „Realco“ butų, esančių skirtingose Vilniaus vietose, pasiūla šiemet bus didžiausia bendrovės istorijoje.

Komercinės paskirties NT segmente bendrovė pozicijas sustiprins plėtodama beveik 30 tūkst. kv. metrų ploto 15 aukštų verslo centrą „Hero“, kuris iškils sostinės Lvovo gatvėje. Šis įmonės „Cloud architektai“ bei architekto Edmundo Stasiulio projektuojamas verslo centras pirmasis šalyje sieks tarptautinio pastatų standarto WELL sertifikato, taip pat bus statomas laikantis „BREEAM Excellent“ tvarių statinių reikalavimų.

Iš viso bendrovė investicijoms 2021 metais ketina skirti 22 mln. eurų – tai beveik penktadaliu daugiau nei investuota pernai (18 mln. eurų).

Grįžti į naujienų sąrašą